18.oktoobril käisime Rakvere Linnakodaniku majamuuseumis, kus osalesime haridusprogrammis "Leivalugu". 

Selles tunnis saime teada, kuidas vanasti leiba tehti, mis on leivaküna, milliseid erinevaid leivasorte on Eestis, kuidas vanasti põldu hariti, milliseid tööriistu leiva tegemiseks vaja oli jne. Samuti said lapsed vaadata ja katsuda erinevaid töövahendeid (nt sirp, koot, leivalabidas, leivaküna, leivaastja). Lapsed nägid, milline on leivajuuretis ning tunda värske leivataigna lõhna. Põnev oli laste jaoks vana kohviveskiga teradest jahu jahvatamine. Tuli välja, et see pole üldse kerge töö ja purgitäiest teradest saab jahu ainult purgi põhja katmiseks. Iga laps sai vormida väikese leivakaku. 

Leiva küpsemise ajal mängiti lõbusat mängu "Kass ja hiir" ning korrati üle eelnevalt õpitu. 

Kui kogu ruum magusat leivalõhna täis sai, olid kakud ahjus küpsenud. Igaüks sai oma soojale leivakakule võid määrida ning selle ära süüa. 

Lastele meeldis teistsugune koolipäev väga ning enda küpsetatud leib maitses kõigile. 

leivalugu 1 20191018 1504303928leivalugu 2 20191018 1279403991leivalugu 3 20191018 1344535054