Oktoober on pudrukuu!

3. ja 4. klass võtsid osa Eesti koolide Pudruprogrammist  „Pudrusööja 2017“. Programmis osalejad  pidid oma retsepti järgi putru keetma ning oma tegevused fotodele jäädvustama. Enne pudru keetmist omandasid õpilased teadmisi teraviljade kasulikkusest ning tegid 10 sekundilise video teemal „Miks peaks putru ja teisi teraviljatoite sööma?“. Meie õpilased keetsid Jõuluhõngulist mannaputru, mida kaunistasime vitamiinirikaste marjade ja puuviljadega. Korraldajate poolt saadeti igale osalejale diplom, retseptiraamat ja teraviljahelveste tooteid.

Infot programmis toimuva kohta  saab vaadata Fb lehel Pudruprogramm (https://www.facebook.com/pudruprogramm/)

Juba 31. oktoobril 2017 saab 1 osalenud klass loosi tulemusena valmistada putru restoranis Solarise Vapiano koos armastatud staaridega.

 

 

 

Jõuluhõnguline mannapuder

1 liiter piima

200 ml mannat

1,5 spl suhkrut

0,5 tl vanilli

1,5 tl piparkoogimaitseainet

2 tl riivitud apelsini koort

natuke soola

kaunistamiseks jõhvikaid, apelsini ja õunu

Kuumuta piim keemiseni, lisa maitseained ja manna. Hauta tasasel tulel umbes 5 minutit. Tõsta puder taldrikutele, kaunista jõhvikate, apelsini tükkide ja õunalõikudega.

 

                                                                                                                                                                                     tekst ja fotod Monika Karing

 

pudruprogramm 1 20171008 2086053045pudruprogramm 2 20171008 2033294436pudruprogramm 3 20171008 1900678807pudruprogramm 4 20171008 1900797894pudruprogramm 5 20171008 1285826902pudruprogramm 6 20171008 1712861806pudruprogramm 7 20171008 1370309924pudruprogramm 8 20171008 1744254623